Hi! Mijn vorige blogpost is alweer een week geleden. Daarom dacht ik dat het tijd was voor nummero 2. In deze post ga ik je wat meer vertellen over het proces van het opstarten van de website, de keuze voor het logo. Ik geef dus als het ware een ‘kijkje achter de schermen’, en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Het proces van idee tot aan de uitwerking

Om te beginnen, heb ik sieraden, mode & make-up en social media altijd al heel leuk gevonden. Toen ik vorig jaar na mijn Propedeuse Pedagogiek behaald te hebben, gestopt ben met de opleiding, had ik het idee om fulltime te gaan werken en uit te gaan zoeken wat ik nou echt heel leuk vind om te doen en daar mijn beroep van te maken. Dat fulltime werken is gelukt, ik werk nu 38u per week om geld te verdienen en zo mijn tussenjaar nuttig te besteden. Hiermee ben ik gelijk in September begonnen, dus dat is nu alweer bijna een half jaar.

Mijn tweede doel dit jaar was om te gaan onderzoeken wat ik écht leuk vind om te doen, zonder dat daar veel spanning en stress bij komt kijken. Zo had ik wel al een aantal ideetjes. Ik vind de beauty-kant leuk, maar ook de fashion-kant, sieraden-kant en social media. Dus eigenlijk wat je nu veel op internet voorbij ziet komen van influencers. Maar ja, wat kon ik doen wat een beetje aansluit bij al mijn interesses? Zoals ik ook in mijn vorige blogpost vertelde (https://by-evi.nl/introductie-17-2-2019/) speelde het hebben van een webshop/blog al langer door mijn hoofd, maar durfde ik daar niet echt iets mee te doen. Tot het moment dat ik eigenlijk dacht van ‘als ik het nu niet doe, ga ik het nooit doen’. Dus toen heb ik besloten om de stap te wagen, en de website is morgen alweer een week in de lucht!

Okay, dus ik had besloten om in ieder geval een webshop te starten. Maar met wat? Ik ging op onderzoek uit – wat is leuk & om te beginnen makkelijk om in te kopen/te verkopen. Veel andere webshops bezocht, en toen kwam ik op sieraden/accessoires. Eigenlijk draagt iedereen sieraden/accessoires, dus de doelgroep is groot. Het is makkelijk in te kopen (veel groothandels), en voor de rest geen gedoe qua verschillende maten (wat bijvoorbeeld met kleding wel zo is). Dus ook dat stond eigenlijk al vrij snel vast. Daarna het logo bedenken. Ik wilde iets wat simpel was, maar ook stijlvol en met een kleurtje. Zodat het mensen aanspreekt. Veel lettertypes en kleurtjes geprobeerd. En zo kwam ik op dit logo:

‘Simply in Style’ doelt op het minimalistische stuk.

Dus in zoverre had ik alles in ieder geval voor mezelf een beetje duidelijk. Toen begon het zoeken naar een goed programma om een website te maken. En zo kwam ik terecht bij Strato en vervolgens ook WordPress. Vooral veel uitgeprobeerd – welk thema past bij zowel een webshop als een blog. En zo is de website tot stand gekomen.

Op 19-2-2019 heb ik mijn bedrijfje als ‘BY EVI’ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en sindsdien is het dus officieel!

Het hebben van een blog naast mijn webshop kwam eigenlijk pas veel later. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt en wil ik jou eigenlijk een kijkje geven in mijn leven, zodat je daar een beter beeld bij krijgt. Ik zou het ook leuk vinden als je mij volgt op mijn persoonlijke Instagram account: https://www.instagram.com/xevivanheldenx/ . Zo geef ik jou ook een kijkje in mijn leven.

Mijn doel is om iedere week een blogpost te schrijven, dus ik hoop dat je het leuk vindt!

– xx –

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *