BY EVI verkoopt veel sieraden van roestvrijstaal tot echt zilver, maar wat houdt dat nou eigenlijk in en hoe houd ik mijn sieraden zo mooi mogelijk? Dat ga ik je vertellen!

Roestvrijstalen sieraden

Roestvrijstaal (RVS) is een combinatie van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Het fijne hieraan is dat het niet gaat roesten en je je sieraden dus 24/7 om zou kunnen houden. Je moet alleen goed oppassen met chloor, aangezien RVS reageert met chloor en dan zou het wel kunnen gaan roesten, houd daar dus rekening mee. Nog een fijn punt is dat het allergievrij is en recyclebaar, ook is het gladder dan bijvoorbeeld zilver925! Alleen maar positieve punten dus 🙂

Wat je kunt doen om je sieraden van RVS zo mooi mogelijk te houden:

  • Mocht er vuil tussen je sieraad zitten, dan kun je dit gemakkelijk verwijderen met lauw water en zeep. Let wel op dat er in de zeep geen chloor zit, anders kan het sieraad gaan roesten.
  • Blijft er vuil in de kleine hoekjes zitten? Laat het sieraad eerst wat langer weken en daarna kun je dit verwijderen met een zachte tandenborstel, door zachtjes erover te wrijven.
  • Wil je dat glans laagje terug? Dit kun je doen door een klein beetje babyolie op het sieraad te smeren

Metalen sieraden 

Sieraden met metaal zijn ook erg mooi, maar hebben helaas een grotere kans om groen uit te slaan. Daarnaast kun je allergisch zijn voor metaal, let hier dus goed op! Ook is het niet slim om deze sieraden 24/7 om te houden, aangezien het metaal kan gaan reageren met water. Heel goed om te weten dus! 🙂

Wat kun je doen om metalen sieraden zo mooi mogelijk te houden?

  • Metalen sieraden kunnen sneller verkleuren, je kunt ze schoonmaken door een bakje met lauw warm water en een klein beetje witte azijn te vullen. Daarna kun je net zoals bij RVS sieraden er met een zachte tandenborstel overheen gaan.
  • Vervolgens is het belangrijk om het sieraad goed droog te maken met een zachte doek, zo krijg je het glanslaagje terug. Mocht het sieraad nog geheel droog zijn, dan is de kans dat het metaal met het water gaat reageren groot en dan gaat het sieraad roesten. Iets wat je echt niet wilt!
  • Een hele goeie tip, als je niet wil dat je sieraad groen uit gaan slaan : smeer een klein beetje blanke lak aan de binnenkant!

Zilveren sieraden 

Zilver 925 wordt ook veel verkocht! Dit houdt in dat het sieraad voor 92,5% uit echt zilver bestaat en uit 7,5% koper ( of een ander metaal). Het is een heel materiaal en geeft een mooi glansje! Het enige nadeel is dat het na een verloop van tijd zwart uit kan gaan slaan.. en dat wil je natuurlijk niet! Mocht dit gebeuren kun je het volgende doen :

  • Je kunt het sieraad reinigen met zilverpoets, dit kun je kopen bij bijvoorbeeld een drogist. Vervolgens moet je het sieraad poetsen met een zachte doek.
  • Je kunt het sieraad reinigen met tandpasta (lekker fris geurtje haha) en dit vervolgens met een zachte tandenborstel over het zilver wrijven.
  • Heb je veel tijd? Dan kun je het ook doen met zout en heet water (60 graden). Vul een bakje hiermee en pak je sieraad in met folie. Laat dit een nachtje zo staan en de volgende dag moet je het poetsen met een zachte doek, zo is je sieraad als nieuw!

Tips in het algemeen 

Wil je je sieraden echt zo mooi mogelijk houden, gebruik dan deze tips:

  • Doe je sieraad af als je gaat slapen, sporten of douchen
  • Wacht minstens 30 minuten voordat het sieraad weer om doet nadat je je hebt ingesmeerd met olie/bodylotion
  • Spuit geen luchtje direct op je sieraad
  • Verkleuren je sieraden nog steeds? Houd rekening met de pH waarde van je huid, die verschilt per persoon. Het zou kunnen dat het sieraad sneller verkleurt bij jou dan bij jouw vriendin, moeder, zus, of oma. Aangezien de pH waarde invloed heeft op de verkleuring van het sieraad!

– – –

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *